Kipschnitzels zijn een favoriet bij jong en oud. Dankzij de airfryer krijg je een heerlijk krokante buitenkant zonder extra olie. Dit recept is eenvoudig en snel te maken.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 50g paneermeel
- 30g panko (Japans broodkruim, voor extra krokant resultaat)
- 1 ei
- 1 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilets in dunne plakken en sla ze plat tussen bakpapier.
- Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder.
-
Zet drie diepe borden klaar:
- 1 met bloem,
- 1 met losgeklopt ei,
- 1 met paneermeel en panko.
- Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermengsel.
- Leg de schnitzels in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Halverwege keren.
- Serveer direct met citroenpartjes en een frisse salade.