Dit gezonde gerecht combineert mager rundergehakt met voedzame quinoa en verse groenten. Ideaal als lichte, maar vullende maaltijd.
Ingrediënten:
- 4grote paprika’s (rood, geel of groen)
- 250g rundergehakt
- 100 g quinoa
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- Peper en zout naar smaak
- 2 el olijfolie
- 50 g geraspte kaas (optioneel)
Bereiding:
- Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
- Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijn, peper en zout toe en laat 10 minuten pruttelen.
- Meng de gekookte quinoa door het gehaktmengsel.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehaktmengsel.
- Plaats ze in een ovenschaal, bestrooi eventueel met kaas en bak 25 minuten op 180°C.