Een stoofpot is hét perfecte weekendgerecht. Het kost weinig actieve kooktijd, maar de smaken ontwikkelen zich langzaam tot een heerlijk mals en kruidig gerecht. Serveer met aardappelpuree of vers brood om elke druppel saus op te nemen!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600g riblappen
- 2 el bloem
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 wortels, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 250 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 2 el tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiden: Snij het vlees in blokjes en bestrooi met bloem, zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Haal uit de pan.
- Aromaten bakken: Voeg de overige olie toe en fruit de ui, knoflook en wortels 5 minuten.
- Smaak toevoegen: Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Giet de rode wijn erbij en laat 2 minuten inkoken.
- Sudderen: Voeg het vlees terug, samen met de bouillon, laurier, tijm en rozemarijn. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen met de deksel op de pan.
- Serveren: Proef en breng op smaak. Serveer met aardappelpuree of vers brood.