Voor een wat snellere weekendmaaltijd zijn deze zelfgemaakte krokante kipburgers perfect. Ze zijn sappig van binnen, knapperig van buiten en de honing-mosterdsaus geeft een heerlijke balans van zoet en hartig.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2x kipfilet of koop onze krokante kip burgers
- 50g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 75g panko (of paneermeel)
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 2 burgerbroodjes
- 2 blaadjes sla
- 1 tomaat, in plakjes
Honing-mosterdsaus:
- 2 el mayonaise
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
Bereidingswijze:
- Voorbereiden: Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je 2 dunnere filets hebt. Bestrooi met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Paneren: Haal de kip door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de panko.
- Bakken: Verhit de olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur 4-5 minuten per kant, tot goudbruin en gaar.
- Saus maken: Meng de mayonaise, honing, mosterd en citroensap in een kommetje.
- Burgers samenstellen: Snijd de broodjes open, beleg met sla, tomaat, de krokante kip en een flinke lepel honing-mosterdsaus.
- Serveren: Serveer met frietjes of een frisse coleslaw.