Deze krokante kip bites zijn de ultieme borrelsnack. Ze zijn sappig van binnen, knapperig van buiten en krijgen een pittig-zoete kick door de honing-sriracha dip. Perfect voor bij een borrelplank!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300g kipfilet
- 50g bloem
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 ei, losgeklopt
- 75g panko (of paneermeel)
- 2 el olijfolie
Honing-sriracha dip:
- 2 el honing
- 1 el sriracha saus
- 1 tl sojasaus
- 1 tl citroensap
Bereidingswijze:
- Voorbereiden: Meng de bloem met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
- Paneren: Haal de kipfilet in blokjes gesneden door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de panko voor een extra krokant laagje.
- Bakken: Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipstukjes 4-5 minuten per kant tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Dip maken: Meng de honing, sriracha, sojasaus en citroensap in een kommetje.
- Serveren: Serveer de kip bites op een schaal met de honing-sriracha dip ernaast. Heerlijk bij een borrel!