Een goede stamppot is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook budgetvriendelijk. Deze variant met romige aardappelpuree, gestoofde groenten en sappige (kip)worst is perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500g aardappelen, geschild en in blokjes
- 200g boerenkool (of andijvie)
- 2 kipworsten of worst naar keuze
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el mosterd
- 50 ml melk
- 25g boter
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Aardappelen koken: Kook de aardappelen in een ruime pan met water en een snufje zout in 20 minuten gaar.
- Groenten bereiden: Voeg de boerenkool toe aan de pan en kook de laatste 5 minuten mee.
- Worsten bakken: Bak ondertussen de kipworsten in een koekenpan in een beetje boter tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Stamppot maken: Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met melk, boter en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de stamppot met de kipworsten ernaast. Eet smakelijk!