Dit gerecht is een gezonde en eiwitrijke maaltijd, perfect voor sporters en liefhebbers van mager vlees. De zoete aardappelpuree geeft een romige, lichtzoete smaak en bevat veel gezonde koolhydraten.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 biefstukken
- 2 zoete aardappelen
- 200g sperziebonen
- 1 el boter of olijfolie
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Aardappelpuree maken: Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met een vork of stamper. Voeg een beetje boter en mosterd toe.
- Sperziebonen koken: Kook de sperziebonen 5-7 minuten en giet af.
- Biefstuk bakken: Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstukken 2-3 minuten per kant voor medium-rare. Laat even rusten.
- Serveren: Serveer de biefstuk met de zoete aardappelpuree en sperziebonen.