Zin in een heerlijke en makkelijke maaltijd die je zo in de oven schuift? Dan is deze ovenschotel met kip, spinazie en aardappelschijfjes precies wat je zoekt! Deze ovenschotel is romig, goed gevuld en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse avond of als je gasten over de vloer hebt.
✨ Ingrediënten (voor 4 personen)
-
500g kipfilet, in blokjes
-
500g aardappelschijfjes
-
400g diepvries spinazie (ontdooid en uitgelekt)
-
250ml slagroom
-
100g geraspte kaas (bijv. jonge kaas of mozzarella)
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 ui, gesnipperd
-
1 tl paprikapoeder
-
Zout & peper naar smaak
-
1 el olijfolie
🍝 Bereiding
-
Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bakken: Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet met knoflook, ui, paprikapoeder, zout en peper in zo'n 5 minuten goudbruin.
-
Spinazie erbij: Voeg de uitgelekte spinazie toe aan de pan en meng goed door de kip.
-
Ovenschotel opbouwen: Vet een ovenschaal licht in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het kip-spinaziemengsel erop en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
-
Saus maken: Schenk de slagroom over de schotel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
-
Oven in: Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is en de aardappelschijfjes gaar zijn.
-
Smullen maar! Laat even afkoelen en serveer direct.
🌟 Voedingswaarde per portie
-
Energie: ca. 500 kcal
-
Eiwitten: 35g
-
Koolhydraten: 40g
-
Vetten: 22g
🍽 Vind je dit ook lekker?
Ben je fan van makkelijke en smaakvolle ovenschotels? Probeer dan ook eens:
Veel kookplezier en eet smakelijk! 😋