Kippendijen zijn een van de sappigste en smaakvolste delen van de kip. Ze bevatten iets meer vet dan kipfilet, wat zorgt voor extra malsheid en een diepere smaak. Bovendien zijn ze veelzijdig en perfect voor snelle gerechten. In deze blog delen we 5 snelle kippendijen recepten die binnen 20 minuten op tafel staan!
1. Kippendijen met honing-knoflooksaus (15 min)
Dit zoete en hartige gerecht is perfect voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten (2 pers.)
- 300-500g kippendijen
- 2 el honing
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el sojasaus
- 1 el olijfolie
- ½ tl chilivlokken
Bereiding
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kippendijen 4-5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Meng honing, knoflook, sojasaus en chilivlokken in een kom.
- Voeg het mengsel toe aan de pan en laat 2-3 minuten karamelliseren.
- Serveer met rijst of wokgroenten.
2. Snelle kippendij gyros (20 min)
Maak zelf sappige kip gyros zonder gedoe!
Ingrediënten (2 pers.)
- 300-500g kippendijen, in reepjes gesneden
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl oregano
- 1 el olijfolie
- 2 pitabroodjes
- 100 g Griekse yoghurt
- ½ komkommer, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding
- Meng de kruiden met olijfolie en marineer de kip 5 minuten.
- Bak de kipreepjes 8-10 minuten in een hete pan.
- Meng yoghurt, knoflook en komkommer voor een snelle tzatziki.
- Vul de pitabroodjes met kip, tzatziki en sla.
3. Kippendijen met pesto en Parmezaan (15 min)
Een romig en hartig gerecht dat heerlijk smaakt met pasta of brood.
Ingrediënten (2 pers.)
- 300-500g kippendijen
- 2 el groene pesto
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippendijen 5 minuten per kant.
- Voeg knoflook en pesto toe en bak nog 2 minuten.
- Strooi Parmezaanse kaas over de kip en laat 2 minuten smelten.
- Serveer met pasta, rijst of een frisse salade.
4. Aziatische kippendijen met sojasaus en gember (20 min)
Een snel wokgerecht met een heerlijke umami-smaak.
Ingrediënten (2 pers.)
- 300-500g kippendijen, in stukjes gesneden
- 2 el sojasaus
- 1 tl gember, geraspt
- 1 el sesamolie
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Verhit sesamolie in een pan en bak de kip 4-5 minuten per kant.
- Voeg sojasaus en gember toe en roerbak nog 3 minuten.
- Bestrooi met lente-ui en sesamzaadjes.
- Serveer met noedels of rijst.
5. Krokante kippendijen uit de airfryer (20 min)
Krokante kip zonder frituur? Dit recept is ideaal!
Ingrediënten (2 pers.)
- 300-500g kippendijen
- 50g panko broodkruim
- 1 tl paprikapoeder
- 1 ei, losgeklopt
- Zout & peper
Bereiding
- Kruid de panko met paprikapoeder, zout en peper.
- Haal de kippendijen eerst door het ei en daarna door de panko.
- Leg ze in de airfryer op 180°C en bak 15 minuten tot ze krokant zijn.
- Serveer met een frisse salade of aardappeltjes.
Snel en lekker koken met kippendijen
Met deze 5 kippendijen recepten zet je in maximaal 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu zin hebt in een Aziatisch gerecht, een romige pesto-kip of knapperige kippendijen uit de airfryer, er is altijd een recept dat bij jouw smaak past! Bekijk ons kip assortiment of ga gelijk naar ons kipdijfilet.